Συμμετοχή σε πρόγραμμα φιλαναγνωσίας “Λογοτεχνικές Διαδρομές στην Ιστορία”

Στο πλαίσιο καλλιέργειας φιλαναγνωσίας, εξωστρέφειας της σχολικής μας βιβλιοθήκης, που επιδιώκουμε τη φετινή σχολική χρονιά να αναδιοργανωθεί και να γίνει δανειστική, αλλά και της ανάγκης να καλλιεργήσουν οι μαθητές μας τον προφορικό και γραπτό λόγο τους, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας στο πρόγραμμα “Λογοτεχνικές Διαδρομές στην Ιστορία”.

Ο πρώτος κύκλος αποτελεί ένα αφιέρωμα σε δύο σημαντικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, την Άλκη Ζέη και την Ζωρζ Σαρή, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση τους και ολοκληρώνεται με την λήξη του 2023.
Ο δεύτερος κύκλος αποτελεί την μετάβαση σε βραβευμένες σύγχρονες συγγραφείς που αναδεικνύουν την ιστορία μέσα από την λογοτεχνία τους κινούμενες στην ίδια ιστοριογραμμή που περπάτησαν λογοτεχνικά η Άλκη Ζέη και η Ζωρζ Σαρή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
https://docs.google.com/document/d/12EHzhwNvYfQmse9G63gZabrunc7VUkRT/edit?usp=sharing&ouid=117122571773963429634&rtpof=true&sd=true


Την Τρίτη 05/03 οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση του graphic novel του διηγήματος της Άλκη Ζέη “Κοντά στις Ράγες”, από τη δημιουργό του κ. Ζάχαρη μέσω του Εκδοτικού οίκου Μεταίχμιο. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, στο οποίο συμμετέχουν η κ. Ζαβιτσάνου με το Α2 και η κ. Ματσούκα με το Α3. Η κ. Ζάχαρη απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών παρουσίασε την τέχνη του κόμικ, τη συνάφεια της κλασικής λογοτεχνίας με τη δημιουργία Graphic novels. Οι γόνιμες απορίες των μαθητών εξέπληξαν τη δημιουργό!

Ρωσία 1917, λίγο πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση. Εργάτες, αγρότες, αγρότες, φοιτητές εξεγείρονται. Η αστυνομία ελέγχει και επιτηρεί όσους ξεσηκώνουν τον λαό ενάντια στο τσαρικό καθεστώς.

Το δρώμενο πλαισιώνεται από ήχο μπαλαλάικας (ρώσικο παραδοσιακό μουσικό όργανο).

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κα Ζαβιτσάνου Ανδρονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *