Διασχολικοί φιλικοί αγώνες

Την Παρασκευή 24/11/2023 μαθητές του σχολείου μας έπαιξαν φιλικούς αγώνες πινγκ πονγκ με μαθητές του 40ου ΓΕΛ Αθήνας στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου τους. Το παιχνίδι ήταν απολαυστικό !!!

Το άθλημα της ποδηλασίας

Την Τετάρτη 22/11/2023 οι μαθητές της Α και Β Γυμνασίου ήλθαν σε επαφή με το άθλημα της ποδηλασίας από τους ειδικούς της Ομοσπονδίας ποδηλασίας.

Η ομοσπονδία παρουσίασε τις κατηγορίες ποδηλάτων : mountain bike, πίστας, πόλης, δρόμου με όργανα χρονομέτρησης. Τον εξοπλισμό του ποδηλάτη με έμφαση στο κράνος, την οδική συμπεριφορά του ποδηλάτη, αθλητές ποδηλάτες με αναπηρία και στο τέλος είδαμε βίντεο από αγώνες ποδηλασίας όπου τονιζόταν η αναγκαιότητα του κράνους. Όπως η ζώνη στα αυτοκίνητα έτσι και το κράνος στα ποδήλατα.

Στο Paradise Park για την ημέρα σχολικού αθλητισμού

Την Τρίτη 10/10/2023, το σχολείο μας επισκέφτηκε το αθλητικό κέντρο Paradise Park. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία καθώς όλο το σχολείο είχε την ευκαιρία να ασκηθεί σε διαφορετικά αθλήματα αλλά και να έλθει σε επαφή με τη φύση και τα ζώα της φάρμας, που υπήρχαν στο αθλητικό κέντρο.

Είδαμε γαλοπούλες, ελάφια, πόνυ, χήνες, παγώνια, γαϊδουράκια, κουνέλια, κατσικάκια, κότες.
Παιδιά από όλα τα τμήματα του γυμνάσιου δοκίμασαν τοξοβολία, ταεκβοντό, χορό, και ομαδικά αθλήματα όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Ενημερωθήκαμε για τους κανόνες και την ιστορία τον αθλημάτων και εξασκηθήκαμε στην ομαδική εργασία. Ο χώρος διέθετε πλήθος γηπέδων και χώρους χαλάρωσης. Αθληθήκαμε,παίξαμε, συζητήσαμε και γενικά απολαύσαμε τις παρέες μας και τη φύση.
Η εκδρομή αυτή θα μείνει αξέχαστη για όλους τους μαθητές/μαθήτριες και ελπίζουμε να επαναληφθεί και στα επόμενα χρόνια.

Άρθρο μαθητή