Τουρνουά Σκάκι

Τη Δευτέρα 27/5/2024, η ομάδα Σκάκι του σχολείου μας, συμμετείχε στο τουρνουά που διοργάνωσε το 40ο Γυμνάσιο Αθήνας στο Σχολικό Συγκρότημα της Γκράβας.

Την ομάδα αποτελoύσαν οι μαθητές: Παναγιώτης Καρλής, Χαράλαμπος Κελέσης και οι μαθήτριες: Βασιλική Τσαπρούνη, Αθηνά Ξηρογιάννη, Παρασκευή Δαμαρλή και Φιλαρέτη Κωστοπούλου.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και οι εντυπώσεις ιδιαίτερα θετικές και γεμάτες ενθουσιασμό για όλα τα παιδιά! 

Φιλικός αγώνας βόλεϊ με το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

Την Παρασκευή 26/4/2024 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας φιλικοί διασχολικοί αγώνες με το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου. Η ομάδα μπάσκετ αγοριών υποδέχτηκε την αντίστοιχη ομάδα μπάσκετ του 2ου Γυμνασίου και η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών την ομάδα βόλεϊ του άλλου σχολείου.

Χρέη διαιτησίας και γραμματείας στο μπάσκετ έκαναν τα ίδια τα παιδιά , ενώ στον αγώνα βόλεϊ έκανε ο κύριος Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, ομοσπονδιακός προπονητής εθνικών ομάδων στην ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ.

Θερμές ευχαριστίες στην κα Μπούρη , Γενική Ιατρό , η οποία ήταν παρούσα και παρείχε τις υπηρεσίες της καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα όλα τα παιδιά χάρηκαν και απόλαυσαν τον αγώνα!!

Ολυμπιακή εβδομάδα: ” Στο δρόμο για το Παρίσι”

Το σχολείο μας συμμετείχε στην ολυμπιακή εβδομάδα από 22/4/2024 έως 26/4/2024 “Στο δρόμο για το Παρίσι”.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση τους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια και Βασιλική Μιλλούση και είχαν τη δυνατότητα να στείλουν τις ερωτήσεις τους και τις ευχές τους για καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Αγώνας πινγκ πογκ

Την Παρασκευή 12/4/2024 η ομάδα πινγκ πονγκ του σχολείου μας συνάντησε στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών τους συμπαίκτες τους και απόλαυσαν φιλικούς αγώνες!

Πολλές ευχαριστίες στον κο Σουβλίδη για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία στο 68ο Γυμνάσιο.

Επίσκεψη στο σχολείο μας της Εθνικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ

Την Πέμπτη 11/4/2024 επισκέφθηκε το σχολείο μας η Εθνική Ομοσπονδία ΑΜΕΑ.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραολυμπιακά αθλήματα :

Πετοσφαίριση (volley) καθήμενων, κολύμβηση , Μπότσια (boccia).

Προπόνηση από την Ολυμπιονίκη Μάλτση Εβίνα

Την Παρασκευή 15/3/24 η Εβίνα Μάλτση , διεθνής καλαθοσφαιρίστρια που αγωνίστηκε δύο δεκαετίες στην Εθνική ομάδα με πληθώρα διακρίσεων, ενώ έπαιξε στο WNBA, στην Ευρωλίγκα και σε πρωταθλήματα πολλών χωρών,προπόνησε τους μαθητές του Γ2 και Γ3 και συζήτησε μαζί τους για τις τεχνικές και για τα μυστικά της επιτυχίας στο άθλημα της.

Αγώνας Βόλεϊ

Στις 04/03 η ομάδα volley κοριτσιών του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου έπαιξαν φιλικό αγώνα στο γήπεδο της Γκράβας με αντιπάλους τα κορίτσια του 40ου Γυμνασίου Αθηνών.

Με αγωνιστική διάθεση, ορμή και ομαδικό πνεύμα απολαύσαμε έναν αγώνα που έδωσε μαθήματα σεβασμού και συλλογικού πνεύματος.

Διασχολικοί φιλικοί αγώνες

Την Παρασκευή 24/11/2023 μαθητές του σχολείου μας έπαιξαν φιλικούς αγώνες πινγκ πονγκ με μαθητές του 40ου ΓΕΛ Αθήνας στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου τους. Το παιχνίδι ήταν απολαυστικό !!!

Το άθλημα της ποδηλασίας

Την Τετάρτη 22/11/2023 οι μαθητές της Α και Β Γυμνασίου ήλθαν σε επαφή με το άθλημα της ποδηλασίας από τους ειδικούς της Ομοσπονδίας ποδηλασίας.

Η ομοσπονδία παρουσίασε τις κατηγορίες ποδηλάτων : mountain bike, πίστας, πόλης, δρόμου με όργανα χρονομέτρησης. Τον εξοπλισμό του ποδηλάτη με έμφαση στο κράνος, την οδική συμπεριφορά του ποδηλάτη, αθλητές ποδηλάτες με αναπηρία και στο τέλος είδαμε βίντεο από αγώνες ποδηλασίας όπου τονιζόταν η αναγκαιότητα του κράνους. Όπως η ζώνη στα αυτοκίνητα έτσι και το κράνος στα ποδήλατα.

Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ’ αδύνατο…

1 2