Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Helmepa

H HELMEPA διοργάνωσε την Έκθεση Ocean Aware με έργα ζωγραφικής της ΠΗ «Μην ψαρώνεις! Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες» και τα έργα Εικαστικής Τέχνης Γυμνασίου – Λυκείου «Αγαπώ τη θάλασσα».

oplus_1048576

Η έκθεση  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Stelios Conference Hall – Cine Paris , ΚΥΔΑΘΗΝΑΙΩΝ 22, ΠΛΑΚΑ.


 Τη Δευτέρα 27/05/2024  οι μαθητές της Α τάξης επισκέφθηκαν την έκθεση και στελέχη της HELMEPA έκαναν παρουσιάσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με λεμονάδα, μπόμπα, παγωτό, νερό για τα παιδιά.

Περάσαμε υπέροχα!!!

Δειγματική διδασκαλία στο μάθημα των Αγγλικών στη Β και Γ τάξη στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Διδασκαλία με τίτλο : Ρητορική Τέχνη μέσω παιχνιδιού.

Την Τρίτη 21/5/2024 η κα Βίκυ Παπαδόπουλου, εκπαιδευτικός Αγγλικής του πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσε παιχνίδια debate , τα οποία συντόνισαν και παρακολούθησαν οι διδάσκοντες Αγγλικών και φιλόλογοι.

Ευχαριστούμε την κα Μπιτσάκου για την αγαστή συνεργασία με τη Διευθύντρια και τη διδάσκουσα του πειραματικού, καθώς οι διδασκαλίες πραγματοποιήθηκαν στα τμήματα της.

3D printing και ping pong: Ο αγώνας για ισότητα ξεκινάει στο σχολείο

Την Πέμπτη 16/5/2024 οι μαθητές του Γ4 είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει το Ίδρυμα Ωνάση και σχεδίασε και υλοποιεί η αρχιτέκτονας Κοτσιφά Ολίβια, ιδρύτρια του κινητού εργαστηρίου SYN FAB LAB.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με τις λειτουργίες της τρισδιάστατης εκτύπωσης και τις μηχανές κοπής λέιζερ και είδαν πως μπορούν να σχεδιάζουν και να δημιουργούν τις δικές τους ρακέτες του ping pong.

Ρακέτες όμως διαφορετικές από τις συνηθισμένες, καθώς έγιναν αφορμή για έναν ισότιμο αγώνα ping pong στο χώρο του σχολείου , ενάντια στον αποκλεισμό και τις διακρίσεις.

Επίσκεψη στο Athens Science Festival

Την Τρίτη 16/4/2024 οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το Athens Science Festival (Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας) στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Μέσα από πειράματα, παρουσιάσεις και δραστηριότητες, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν την επιστήμη και την τεχνολογία με άλλο μάτι.

Βιωματική Δράση με τη εκπαιδευτική ομάδα “Απ’ ουσία”

Την Παρασκευή 19/4/2024 οι μαθητές της Β Γυμνασίου συμμετείχαν σε βιωματική δράση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με την εκπαιδευτική ομάδα “απ΄Ουσία”

Το θέμα της δράσης ήταν:

Διακρίνοντας τις διακρίσεις: 
Προκαταλήψεις-Στερεότυπα-Διακρίσεις (έμφυλες, θρησκευτικές, φυλετικές, ή οφειλόμενες σε οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας)-Δικαιώματα”

Επίσκεψη σε εργαστήρια επαγγελματικής σχολής ΕΠΑΣ Γαλατσίου

Την Παρασκευή 12/4/2024 οι μαθητές του Γ1 και Γ4 ενημερώθηκαν και δούλεψαν στα εργαστήρια μαγειρικής, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ Γαλατσίου.

Ζύμωσαν, φούρνισαν και στο τέλος γεύτηκαν τις δημιουργίες τους!

Επίσκεψη στα ΕΠΑΛ Γαλατσίου

Την Τετάρτη 03/04 και την Παρασκευή 05/04 οι μαθητές της Γ τάξης περιηγήθηκαν σε όλα τα εργαστήρια του 6ου ΕΚ Αθηνών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Ενημερώθηκαν για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες των φοιτούντων στα ΕΠΑΛ και έζησαν για λίγες ώρες στους χώρους των εργαστηρίων:

» Read more

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία

Την Τρίτη 26/3/2024 οι μαθητές της Α΄και Γ ΄τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τις Μαιευτήρες Γυναικολόγους του τμήματος Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας Α Μ/Γ του νοσοκομείου Αλεξάνδρα: Στέλλα Ροΐδη, Ειρήνη Γεραμάνη και Βασιλική Ζολώτα σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε ξεχωριστά σε αγόρια και κορίτσια και διήρκεσε μία διδακτική ώρα για την κάθε τάξη.

Η θεματολογία αφορούσε:

  • την ανάπτυξη και διαφοροποίηση του σώματος των εφήβων
  • την ανατομία των έσω γεννητικών οργάνων,
  • την αντισύλληψη
  • τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
  • την κατανόηση της έννοιας της αυτοδιάθεσης και της συναίνεσης.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και έλυσαν πολλές απορίες τους. 

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Βιώνω τα συναισθήματά μου”

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και των τριών τάξεων παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το πρόγραμμα αγωγής υγείας “Βιώνω τα συναισθήματα μου”

1 2 3