Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μετρό

Στις 13/2/24 μαθητές και μαθήτριες  της Α΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης σχετικά με την κατασκευή του μετρό στο Γαλάτσι.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Γαλατσίου η αρχαιολόγος κα Μήκα και η γεωλόγος μηχανικός κα Μπενίση ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με την κατασκευή του δικτύου και τη λειτουργία του μετρό και απάντησαν στις πολλές ερωτήσεις τους.

Το διασκεδαστικό διαδραστικό πρόγραμμα έδωσε στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να μπουν στο ρόλο των συγκοινωνιολόγων, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, των αρχαιολόγων και πολλών άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην απαιτητικότατη αυτή κατασκευή, και να συναποφασίσουν τη βέλτιστη διαδρομή μέσα από την πόλη μας. Στη συνέχεια,αφού φόρεσαν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, σήκωσαν τα μανίκια για να συμβάλουν στην εκσκαφή του εδάφους, την απομάκρυνση των υλικών και την κατασκευή των σταθμών!

Εθελοντική Δράση Καθαρισμού των ακτών

Τη Τρίτη 28/11/2023 μια ομάδα 50 μαθητών της Γ Γυμνασίου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού ακτής στην περιοχή του Φαλήρου. Η δράση οργανώθηκε σε συνεργασία με την γνωστή ένωση HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Περιβάλλοντος).

» Read more

Προετοιμασία για περιβαλλοντική δράση

Στις 28/11 οι μαθητές της Γ τάξης θα μυηθούν σε εθελοντική δράση καθαρισμού ακτής και συγκεκριμένα της παραλίας Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τη Helmepa. H προετοιμασία της δράσης θα ξεκινήσει με την προβολή βίντεο οδηγιών στο σχολείο, την οργάνωση των ομάδων, την ενημέρωση σχετικά με την κατηγοριοποίηση των ανακυκλώσιμων.

Δείτε το βίντεο για τη σωστή προετοιμασία και οργάνωση της δράσης.

Ανακύκλωση στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 16/11/2023 οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σχετικά με την σημασία της ανακύκλωσης.

Παρακολούθησαν στο προαύλιο του σχολείου το πρωτοποριακό πρόγραμμα The green city που υλοποιείται από την περιφέρεια Αττικής και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Γαλατσίου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν και αφού τα διαχώρισαν, τα τοποθέτησαν στους ειδικούς κάδους,

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που έχει στόχο μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων.