Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Helmepa

H HELMEPA διοργάνωσε την Έκθεση Ocean Aware με έργα ζωγραφικής της ΠΗ «Μην ψαρώνεις! Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες» και τα έργα Εικαστικής Τέχνης Γυμνασίου – Λυκείου «Αγαπώ τη θάλασσα».

oplus_1048576

Η έκθεση  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Stelios Conference Hall – Cine Paris , ΚΥΔΑΘΗΝΑΙΩΝ 22, ΠΛΑΚΑ.


 Τη Δευτέρα 27/05/2024  οι μαθητές της Α τάξης επισκέφθηκαν την έκθεση και στελέχη της HELMEPA έκαναν παρουσιάσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με λεμονάδα, μπόμπα, παγωτό, νερό για τα παιδιά.

Περάσαμε υπέροχα!!!

Εργαστήριο Δεξιοτήτων Β Γυμνασίου – Θέμα: Κλιματική αλλαγή

Την Πέμπτη 16/5/2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β τάξης του 5 ου Γυμνασίου Γαλατσίου, σε συνεργασία με την HELMEPA (Ελληνική Ένωση Θαλασσίου Περιβάλλοντος), επισκέφθηκαν την παραλία ΕΔΕΜ του Π.Φαλήρου και συνεργαζόμενοι-συντονισμένοι σε ομάδες, κατάφεραν να καθαρίσουν περί τα 500 μέτρα της παραλίας, συγκεντρώνοντας σε 12 σακούλες 78 κιλά σκουπίδια.

Τη δράση των παιδιών, επιβράβευσε ο Αντιδήμαρχος Π.Φαλήρου, κ. Ν. Γιακόβλεφ.
Συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Π. Σαρακινίδου, Π.Ευθυμίου, Α. Ζαβιτσάνου, και Μ.Χιώτη.


Η βιωματική εμπειρία και η εθελοντική δράση, είναι αποτελεσματικές, ισχυρές μέθοδοι, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να κατανοήσουν μερικές από τις επιπτώσεις των ανθρωπίνων ενεργειών, που ευθύνονται για την ρύπανση- κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας.

Η Community Energy River πάει σχολείο!

Την Παρασκευή 15-3-24 οι μαθητές του Α1 παρακολούθησαν πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας από την Energy River.

Οι μικροί μαθητές έγιναν ενεργειακοί επιθεωρητές αξιοποιώντας συσκευές μηχανικών , προβληματίστηκαν σχετικά με το πόσο ενεργοβόρα είναι τα κτήρια στα οποία ζούμε και το διασκέδασαν !

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εδώ.

Επίσκεψη στο εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας

Την Παρασκευή 15/3/24 οι μαθητές του Α2 και Α3 επισκέφθηκαν το εκκοκκιστήριο δασικού πολλαπλασιαστικού υλικού στην Αμυγδαλέζα.

Φύτεψαν σπόρους , απόλαυσαν την ξενάγηση και υποσχέθηκαν να γίνουν η γενιά που θα προστατεύει τη φύση!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/document/d/1GF_0ekvrz8TaP1mfcmBpYDj2CKzenRSafGHLcRZpVdU/edit?usp=gmail

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μετρό

Στις 13/2/24 μαθητές και μαθήτριες  της Α΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης σχετικά με την κατασκευή του μετρό στο Γαλάτσι.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Γαλατσίου η αρχαιολόγος κα Μήκα και η γεωλόγος μηχανικός κα Μπενίση ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με την κατασκευή του δικτύου και τη λειτουργία του μετρό και απάντησαν στις πολλές ερωτήσεις τους.

Το διασκεδαστικό διαδραστικό πρόγραμμα έδωσε στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να μπουν στο ρόλο των συγκοινωνιολόγων, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, των αρχαιολόγων και πολλών άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην απαιτητικότατη αυτή κατασκευή, και να συναποφασίσουν τη βέλτιστη διαδρομή μέσα από την πόλη μας. Στη συνέχεια,αφού φόρεσαν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, σήκωσαν τα μανίκια για να συμβάλουν στην εκσκαφή του εδάφους, την απομάκρυνση των υλικών και την κατασκευή των σταθμών!

Εθελοντική Δράση Καθαρισμού των ακτών

Τη Τρίτη 28/11/2023 μια ομάδα 50 μαθητών της Γ Γυμνασίου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού ακτής στην περιοχή του Φαλήρου. Η δράση οργανώθηκε σε συνεργασία με την γνωστή ένωση HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Περιβάλλοντος).

» Read more

Προετοιμασία για περιβαλλοντική δράση

Στις 28/11 οι μαθητές της Γ τάξης θα μυηθούν σε εθελοντική δράση καθαρισμού ακτής και συγκεκριμένα της παραλίας Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τη Helmepa. H προετοιμασία της δράσης θα ξεκινήσει με την προβολή βίντεο οδηγιών στο σχολείο, την οργάνωση των ομάδων, την ενημέρωση σχετικά με την κατηγοριοποίηση των ανακυκλώσιμων.

Δείτε το βίντεο για τη σωστή προετοιμασία και οργάνωση της δράσης.

Ανακύκλωση στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 16/11/2023 οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σχετικά με την σημασία της ανακύκλωσης.

Παρακολούθησαν στο προαύλιο του σχολείου το πρωτοποριακό πρόγραμμα The green city που υλοποιείται από την περιφέρεια Αττικής και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Γαλατσίου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν και αφού τα διαχώρισαν, τα τοποθέτησαν στους ειδικούς κάδους,

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που έχει στόχο μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων.