Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενεργού Εκμάθησης

Την Τετάρτη 6/3/2024 οι μαθητές της Α Γυμνασίου συμμετείχαν σε μια βιωματική δράση με θέμα την καλή επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και την συνεργασία. Η δράση έγινε μέσα από παιχνίδια και πραγματοποιήθηκε στην Νέα Κηφισιά,
στις εγκαταστάσεις της ομάδας ΔΡΩ . Διοργανώθηκε από την καθηγήτρια κα Δεβετζή Σοφία.

Τα παιδιά το διασκέδασαν, συνεργάστηκαν μέσα στη φύση και η δράση είχε μεγάλη επιτυχία!!

28 Φεβρουαρίου Μέρα μνήμης του δυστυχήματος στα Τέμπη

Οι μαθητές μας ένιωσαν την ανάγκη να δηλώσουν το πένθος για τα αθώα θύματα. «Ποτέ ξανά» και «Πάρε με όταν φτάσεις». Καλλιτεχνική επιμέλεια της δράσης η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 5ου Γυμνασίου Μάρω Λιάτσου.

Θεατρική Παράσταση

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Μάριο Κωστόπουλο, Άννα Αθανασίου, Καμίτση Παναγιώτη του Β1 και Σαρδέλη Παναγιώτα, Σεφερίδη Γεωργία του Β2 που ανέβασαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου-Καμίνι, το Σάββατο 27/01/24 την επιθεώρηση “Όπως λάχει εμείς οι βλάχοι ή μήπως όχι;” και σκόρπισαν γέλιο σε μαθητές , γονείς , καθηγητές.

Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στην Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Για να το δείτε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και στην σχετική προτροπή δώστε τον κωδικό 21.12.23

https://vimeo.com/manage/videos/897887595

Για να το δείτε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και στην σχετική προτροπή δώστε τον κωδικό 21.12.2023

https://vimeo.com/manage/videos/905170936


Στις 30/11/2023 οι μαθητές του ομίλου βεστιαρίου και θεάτρου καθώς και ομάδα μαθητών της Γ τάξης, παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων την παρουσίαση του προγράμματος που διοργάνωσε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά:  “Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στην Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου”.

Την Πέμπτη, 21/12 συμμετείχαμε στο  καινοτόμο πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τίτλο “Ο ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στη σκηνή του ψηφιακού μας κόσμου“. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού και της λογοτεχνίας, συμμετέχοντας ενεργά  στη διαδικασία της θεατρικής «πράξης».

» Read more

Παρακολούθηση Παράστασης στο Christmas Theater

Την Πέμπτη 21/12/2023 οι μαθητές της Β Τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν στο Christmas Theater, στο Γαλάτσι το Ομηρικό έπος Ιλιάδα . Η σκηνοθετική ματιά της Κάρμεν Ρουγγέρη, αλλά και τα εντυπωσιακά σκηνικά, τα κοστούμια, τα ειδικά εφέ και οι βιντεοπροβολές, ενθουσίασαν τους μαθητές μας.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Κάλαντα προς τιμήν των ηλικιωμένων της πόλης μας

Τη Δευτέρα 18/12 οι μαθητές της χορωδίας του Σχολείου μας έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στη γιορτή των ΚΑΠΗ Γαλατσίου προς τιμήν των ηλικιωμένων συνδημοτών μας. Οι υπεύθυνοι των ΚΑΠΗ προσέφεραν στους μαθητές χειροποίητα μπισκότα, παρασκευασμένα και συσκευασμένα με αγάπη καθώς και ατομικές κάρτες με διδακτικές ιστορίες. Ευχές από τη Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου και θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία, πλαισίωσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα!

Συμμετοχή σε πρόγραμμα φιλαναγνωσίας “Λογοτεχνικές Διαδρομές στην Ιστορία”

Στο πλαίσιο καλλιέργειας φιλαναγνωσίας, εξωστρέφειας της σχολικής μας βιβλιοθήκης, που επιδιώκουμε τη φετινή σχολική χρονιά να αναδιοργανωθεί και να γίνει δανειστική, αλλά και της ανάγκης να καλλιεργήσουν οι μαθητές μας τον προφορικό και γραπτό λόγο τους, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας στο πρόγραμμα “Λογοτεχνικές Διαδρομές στην Ιστορία”.

Ο πρώτος κύκλος αποτελεί ένα αφιέρωμα σε δύο σημαντικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, την Άλκη Ζέη και την Ζωρζ Σαρή, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση τους και ολοκληρώνεται με την λήξη του 2023.
Ο δεύτερος κύκλος αποτελεί την μετάβαση σε βραβευμένες σύγχρονες συγγραφείς που αναδεικνύουν την ιστορία μέσα από την λογοτεχνία τους κινούμενες στην ίδια ιστοριογραμμή που περπάτησαν λογοτεχνικά η Άλκη Ζέη και η Ζωρζ Σαρή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
https://docs.google.com/document/d/12EHzhwNvYfQmse9G63gZabrunc7VUkRT/edit?usp=sharing&ouid=117122571773963429634&rtpof=true&sd=true


Την Τρίτη 05/03 οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση του graphic novel του διηγήματος της Άλκη Ζέη “Κοντά στις Ράγες”, από τη δημιουργό του κ. Ζάχαρη μέσω του Εκδοτικού οίκου Μεταίχμιο. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, στο οποίο συμμετέχουν η κ. Ζαβιτσάνου με το Α2 και η κ. Ματσούκα με το Α3. Η κ. Ζάχαρη απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών παρουσίασε την τέχνη του κόμικ, τη συνάφεια της κλασικής λογοτεχνίας με τη δημιουργία Graphic novels. Οι γόνιμες απορίες των μαθητών εξέπληξαν τη δημιουργό!

Ρωσία 1917, λίγο πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση. Εργάτες, αγρότες, αγρότες, φοιτητές εξεγείρονται. Η αστυνομία ελέγχει και επιτηρεί όσους ξεσηκώνουν τον λαό ενάντια στο τσαρικό καθεστώς.

Το δρώμενο πλαισιώνεται από ήχο μπαλαλάικας (ρώσικο παραδοσιακό μουσικό όργανο).

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κα Ζαβιτσάνου Ανδρονίκη

1 2