Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μετρό

Στις 13/2/24 μαθητές και μαθήτριες  της Α΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης σχετικά με την κατασκευή του μετρό στο Γαλάτσι.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Γαλατσίου η αρχαιολόγος κα Μήκα και η γεωλόγος μηχανικός κα Μπενίση ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με την κατασκευή του δικτύου και τη λειτουργία του μετρό και απάντησαν στις πολλές ερωτήσεις τους.

Το διασκεδαστικό διαδραστικό πρόγραμμα έδωσε στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να μπουν στο ρόλο των συγκοινωνιολόγων, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, των αρχαιολόγων και πολλών άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην απαιτητικότατη αυτή κατασκευή, και να συναποφασίσουν τη βέλτιστη διαδρομή μέσα από την πόλη μας. Στη συνέχεια,αφού φόρεσαν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, σήκωσαν τα μανίκια για να συμβάλουν στην εκσκαφή του εδάφους, την απομάκρυνση των υλικών και την κατασκευή των σταθμών!

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Δευτέρα 12/2/2024 οι μαθητές της Γ Γυμνασίου επισκέφθηκαν στο Ευγενίδειο Ίδρυμα τη μόνιμη διαδραστική έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας . Η έκθεση εκτείνεται σε δύο ορόφους. .

» Read more

Stand up …. Chemistry

Επεκτείνοντας τις δράσεις ενδυνάμωσης της διδακτικής διαδικασίας με καινοτόμες διδακτικές προτάσεις επιλέχθηκε από την εκπαιδευτικό Σαρακινίδου Πηνελόπη, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/2/2024, η επιστημονική παράσταση stand up chemistry του ηθοποιού και χημικού Δρ. Γ. Γουλέ, της αμκε ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ, που τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ADHD Hellas.

Η παράσταση ήταν προσαρμοσμένη στην ύλη της Χημείας της Β Γυμνασίου και μέσα από το χιούμορ μάθαμε πώς να απολυμαίνουμε μια πληγή, γιατί δεν διαλύεται το λάδι στο νερό, τι γίνεται όταν πλησιάσει σβησμένη παρασχίδα σε δοκιμαστικό σωλήνα με οξυγόνο ……………..

Η συγκεκριμένη δράση συνδέει τη μάθηση με την ψυχαγωγία, τη βιωματικότητα και την ευαισθητοποίηση σε μαθησιακές δυσκολίες.


Ενημέρωση μαθητών για τις εγκαταστάσεις του Cern

Την Τετάρτη 31/01 οι μαθητές παρακολούθησαν εικονική περιήγηση στις εγκαταστάσεις του ανιχνευτή Atlas του Cern.

Η παρουσίαση έγινε από την κυρία Κατσαμάνη και μπορείτε να την δείτε παρακάτω:

Ενημέρωση γονέων για την εκπαιδευτική εκδρομή στο Cern

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας οι γονείς των μαθητών που θα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική εκδρομή στο Cern ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα.

Η κυρία Μανιάτη αναφέρθηκε στον επιστημονικό στόχο της εκδρομής και στο περιεχόμενο της δράσης στο Cern και η κυρία Ματσούκα τον κανονισμό της εκδρομής. Οι ίδιοι οι μαθητές που θα ταξιδέψουν ετοίμασαν ξενάγηση και την παρουσίασαν , ενώ εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου IQHolidays απάντησε σε ερωτήσεις των γονέων .

Θεατρική Παράσταση

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Μάριο Κωστόπουλο, Άννα Αθανασίου, Καμίτση Παναγιώτη του Β1 και Σαρδέλη Παναγιώτα, Σεφερίδη Γεωργία του Β2 που ανέβασαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου-Καμίνι, το Σάββατο 27/01/24 την επιθεώρηση “Όπως λάχει εμείς οι βλάχοι ή μήπως όχι;” και σκόρπισαν γέλιο σε μαθητές , γονείς , καθηγητές.

FAKELESS: Ενισχύοντας την άμυνα απέναντι στην παραπληροφόρηση

Στις 23/1/24 το τμήμα Β4 του σχολείου μας, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια του, κα Ξανθοπούλου, και την φιλόλογο του, κα Χιώτη, επισκέφτηκε το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε (GOETHE IΝSTITUT) και συμμετείχε στο διαδραστικό πρόγραμμα FAKELESS με στόχο τον εγγραμματισμό στα μέσα επικοινωνία και τη βελτίωση της συνειδητής χρήσης των πληροφοριών, που παρέχονται από τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε υλικό από το πρόγραμμα:

Ενημέρωση για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου παρακολούθησαν δίωρη ενημερωτική εκδήλωση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους κινδύνους στο διαδίκτυο και για το πως μπορούν να προφυλαχθούν.

1 2 3 6