ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ    –    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024»

Δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να λάβετε την αίτηση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Helmepa

H HELMEPA διοργάνωσε την Έκθεση Ocean Aware με έργα ζωγραφικής της ΠΗ «Μην ψαρώνεις! Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες» και τα έργα Εικαστικής Τέχνης Γυμνασίου – Λυκείου «Αγαπώ τη θάλασσα».

oplus_1048576

Η έκθεση  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Stelios Conference Hall – Cine Paris , ΚΥΔΑΘΗΝΑΙΩΝ 22, ΠΛΑΚΑ.


 Τη Δευτέρα 27/05/2024  οι μαθητές της Α τάξης επισκέφθηκαν την έκθεση και στελέχη της HELMEPA έκαναν παρουσιάσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με λεμονάδα, μπόμπα, παγωτό, νερό για τα παιδιά.

Περάσαμε υπέροχα!!!

Τουρνουά Σκάκι

Τη Δευτέρα 27/5/2024, η ομάδα Σκάκι του σχολείου μας, συμμετείχε στο τουρνουά που διοργάνωσε το 40ο Γυμνάσιο Αθήνας στο Σχολικό Συγκρότημα της Γκράβας.

Την ομάδα αποτελoύσαν οι μαθητές: Παναγιώτης Καρλής, Χαράλαμπος Κελέσης και οι μαθήτριες: Βασιλική Τσαπρούνη, Αθηνά Ξηρογιάννη, Παρασκευή Δαμαρλή και Φιλαρέτη Κωστοπούλου.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και οι εντυπώσεις ιδιαίτερα θετικές και γεμάτες ενθουσιασμό για όλα τα παιδιά! 

Διαδραστικοί Πίνακες

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι την Πέμπτη 23/5/2024 εγκαταστάθηκαν σε όλες τις τάξεις διδασκαλίας του σχολείου μας διαδραστικοί πίνακες ( LG Monitor Create Board 189 cm/75”).

Συνολικά παραλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν 13 διαδραστικοί πίνακες.

Δειγματική διδασκαλία στο μάθημα των Αγγλικών στη Β και Γ τάξη στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Διδασκαλία με τίτλο : Ρητορική Τέχνη μέσω παιχνιδιού.

Την Τρίτη 21/5/2024 η κα Βίκυ Παπαδόπουλου, εκπαιδευτικός Αγγλικής του πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσε παιχνίδια debate , τα οποία συντόνισαν και παρακολούθησαν οι διδάσκοντες Αγγλικών και φιλόλογοι.

Ευχαριστούμε την κα Μπιτσάκου για την αγαστή συνεργασία με τη Διευθύντρια και τη διδάσκουσα του πειραματικού, καθώς οι διδασκαλίες πραγματοποιήθηκαν στα τμήματα της.

Εργαστήριο Δεξιοτήτων Β Γυμνασίου – Θέμα: Κλιματική αλλαγή

Την Πέμπτη 16/5/2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β τάξης του 5 ου Γυμνασίου Γαλατσίου, σε συνεργασία με την HELMEPA (Ελληνική Ένωση Θαλασσίου Περιβάλλοντος), επισκέφθηκαν την παραλία ΕΔΕΜ του Π.Φαλήρου και συνεργαζόμενοι-συντονισμένοι σε ομάδες, κατάφεραν να καθαρίσουν περί τα 500 μέτρα της παραλίας, συγκεντρώνοντας σε 12 σακούλες 78 κιλά σκουπίδια.

Τη δράση των παιδιών, επιβράβευσε ο Αντιδήμαρχος Π.Φαλήρου, κ. Ν. Γιακόβλεφ.
Συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Π. Σαρακινίδου, Π.Ευθυμίου, Α. Ζαβιτσάνου, και Μ.Χιώτη.


Η βιωματική εμπειρία και η εθελοντική δράση, είναι αποτελεσματικές, ισχυρές μέθοδοι, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να κατανοήσουν μερικές από τις επιπτώσεις των ανθρωπίνων ενεργειών, που ευθύνονται για την ρύπανση- κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας.

3D printing και ping pong: Ο αγώνας για ισότητα ξεκινάει στο σχολείο

Την Πέμπτη 16/5/2024 οι μαθητές του Γ4 είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει το Ίδρυμα Ωνάση και σχεδίασε και υλοποιεί η αρχιτέκτονας Κοτσιφά Ολίβια, ιδρύτρια του κινητού εργαστηρίου SYN FAB LAB.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με τις λειτουργίες της τρισδιάστατης εκτύπωσης και τις μηχανές κοπής λέιζερ και είδαν πως μπορούν να σχεδιάζουν και να δημιουργούν τις δικές τους ρακέτες του ping pong.

Ρακέτες όμως διαφορετικές από τις συνηθισμένες, καθώς έγιναν αφορμή για έναν ισότιμο αγώνα ping pong στο χώρο του σχολείου , ενάντια στον αποκλεισμό και τις διακρίσεις.

1 2 3 12