Ένα ρούχο, μια ιστορία

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του θεατρικού ομίλου και της εξερεύνησης του βεστιαρίου του σχολείου -όπως ήταν και ο αρχικός μας στόχος- οι μαθητές και οι μαθήτριες, που συμμετείχαν, πειραματίστηκαν με διάφορα ρούχα και σκηνικά αντικείμενα και έπαιξαν σε ιστορίες , που στη συνέχεια βιντεοσκοπήθηκαν με ιδιωτικά μέσα .

Οι δύο από τις τρεις βιντεοσκοπημένες ιστορίες, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στους παρακάτω συνδέσμους, είναι διασκευασμένα θεατρικά δρώμενα από το έργο LOVE, LOSS , AND WHAT I WORE, που γράφτηκε από τις Dellia & Nora Ephron, ενώ η ιστορία “Το τέλειο ρούχο” είναι συγγραφικό δημιούργημα της μαθήτριας Μάρια Λεώβαρι, που πρωταγωνιστεί .

Ο θεατρικός όμιλος του 5ου Γυμνασίου παρουσιάζει με υπερηφάνεια τις υπέροχες νεαρές καλλιτέχνιδες και κάποιους από τους θησαυρούς του βεστιαρίου μας σε μια μικρή ψηφιακή παραγωγή με πενιχρά τεχνολογικά μέσα αλλά με πλούσια κατάθεση ταλέντου και ενθουσιασμού από πλευράς συμμετεχόντων. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και της μαθήτριες του ομίλου για τη δράση τους και ευχόμαστε αυτή τους η αγάπη για την τέχνη να τους εμπνέει και να τους εξελίσσει.

Μαίρη Χιώτη & Ξανθοπούλου Αλεξάνδρα

Το αγαπημένο μου ρούχο

Ένα νέο κορίτσι χάνει τη μητέρα του και η νέα σύζυγος του πατέρα φέρεται με παράξενο τρόπο χαρίζοντας το αγαπημένο φόρεμα του κοριτσίου στην κόρη της καθαρίστριας

Ρόμπα

Όταν η μαμά φεύγει από τη ζωή της οικογένειας αλλά η ανάμνηση της όμορφης ρόμπας της μένει ζωντανή…

Τέλειο Φόρεμα

Άραγε ένα τέλειο φόρεμα αρκεί για να γίνεις αποδεκτή από τους εκφοβιστές του σχολείου; Θα το ανακαλύψει η μικρή πρωταγωνίστρια σε ένα σχολικό πάρτυ…