Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στην Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Για να το δείτε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και στην σχετική προτροπή δώστε τον κωδικό 21.12.23

https://vimeo.com/manage/videos/897887595

Για να το δείτε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και στην σχετική προτροπή δώστε τον κωδικό 21.12.2023

https://vimeo.com/manage/videos/905170936


Στις 30/11/2023 οι μαθητές του ομίλου βεστιαρίου και θεάτρου καθώς και ομάδα μαθητών της Γ τάξης, παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων την παρουσίαση του προγράμματος που διοργάνωσε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά:  “Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στην Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου”.

Την Πέμπτη, 21/12 συμμετείχαμε στο  καινοτόμο πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τίτλο “Ο ελληνικός λαϊκός πολιτισμός στη σκηνή του ψηφιακού μας κόσμου“. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού και της λογοτεχνίας, συμμετέχοντας ενεργά  στη διαδικασία της θεατρικής «πράξης».

Τα παιδιά συνεργάστηκαν δημιουργικά σε τέσσερις υποομάδες: ομάδα Υποκριτικής, ομάδα Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας, ομάδα Ήχου και μουσικής και ομάδα Σκηνοθεσίας – βίντεο. Οι νέοι δημιουργοί μας έγιναν για τρεις ώρες ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ηχολήπτες, εικονολήπτες, παραγωγοί ηχητικών και οπτικών εφέ και με τη βοήθεια μιας ομάδας έμπειρων καλλιτεχνών του θεάτρου, του κινηματογράφου, της μουσικής, του χορού, της σκηνογραφίας-ενδυματολογίας και των ψηφιακών μέσων πειραματίστηκαν πάνω στο “Τραγούδι του νεκρού αδελφού” και τη “Γκολφω”. 

Στη συνέχεια, ομάδες και τμήματα ενώνθηκαν και παρακολουθησαν από κοινού τις διαδικασίες του μοντάζ, οι οποίες οδήγησαν στην παραγωγή δύο σύντομων ψηφιακών θεατρικών παραστάσεων. Το ταξίδι στον λαϊκό πολιτισμό και στη θεατρική δημιουργία έκλεισε με μια συζήτηση για τις σκέψεις και τις εντυπώσεις που γεννήθηκαν στα παιδιά με αφορμή τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *