Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών από την Πυροσβεστική υπηρεσία

Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο σχετικά με τις πρώτες βοήθειες.

Μας είπαν για αυτή τους την εμπειρία:

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν γνώσεις μείζονος σημασίας, τις οποίες όλοι οι πολίτες, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να γνωρίζουμε. Στην Ελλάδα, ωστόσο, μεγάλο μέρος των κατοίκων δεν έχει την παραμικρή ιδέα από πρώτες βοήθειες και επιπλέον τις θεωρεί ασήμαντες και αχρείαστες, με εξαίρεση, όμως, να αποτελεί η Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, η οποία, έπειτα από το σεμινάριο πρώτων βοηθειών που παρακολούθησε, έχει αποκτήσει βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών και θεωρώ πως μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και να προσφέρει τα απαραίτητα σ’έναν συμπολίτη της που χρειάζεται άμεση βοήθεια.

Στο σεμινάριο αυτό, οι «μεγάλοι» του Γυμνασίου μας μάθανε πώς να ακολουθήσουν το σχήμα «XABCDE» σε περίπτωση που χρειαστεί να προσφέρουν πρώτες βοήθειες και πώς να εφαρμόσουν την μέθοδο ΚΑΡΠΑ στο θύμα. Πάνω απ’ όλα, όμως, οι μαθητές της Γ΄ τάξης διδαχτήκανε, και ευελπιστώ να έχουν εμπεδώσει καλά στο μυαλό τους, πως ενώ η πρόληψη προέχει, η γνώση σώζει ζωές.

Ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, Μάνος Χαμαράκης