Δειγματική διδασκαλία στο μάθημα των Αγγλικών στη Β και Γ τάξη στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Διδασκαλία με τίτλο : Ρητορική Τέχνη μέσω παιχνιδιού.

Την Τρίτη 21/5/2024 η κα Βίκυ Παπαδόπουλου, εκπαιδευτικός Αγγλικής του πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσε παιχνίδια debate , τα οποία συντόνισαν και παρακολούθησαν οι διδάσκοντες Αγγλικών και φιλόλογοι.

Ευχαριστούμε την κα Μπιτσάκου για την αγαστή συνεργασία με τη Διευθύντρια και τη διδάσκουσα του πειραματικού, καθώς οι διδασκαλίες πραγματοποιήθηκαν στα τμήματα της.

Εργαστήριο Δεξιοτήτων Β Γυμνασίου – Θέμα: Κλιματική αλλαγή

Την Πέμπτη 16/5/2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β τάξης του 5 ου Γυμνασίου Γαλατσίου, σε συνεργασία με την HELMEPA (Ελληνική Ένωση Θαλασσίου Περιβάλλοντος), επισκέφθηκαν την παραλία ΕΔΕΜ του Π.Φαλήρου και συνεργαζόμενοι-συντονισμένοι σε ομάδες, κατάφεραν να καθαρίσουν περί τα 500 μέτρα της παραλίας, συγκεντρώνοντας σε 12 σακούλες 78 κιλά σκουπίδια.

Τη δράση των παιδιών, επιβράβευσε ο Αντιδήμαρχος Π.Φαλήρου, κ. Ν. Γιακόβλεφ.
Συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Π. Σαρακινίδου, Π.Ευθυμίου, Α. Ζαβιτσάνου, και Μ.Χιώτη.


Η βιωματική εμπειρία και η εθελοντική δράση, είναι αποτελεσματικές, ισχυρές μέθοδοι, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να κατανοήσουν μερικές από τις επιπτώσεις των ανθρωπίνων ενεργειών, που ευθύνονται για την ρύπανση- κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας.