Δράση Εμπορικού Ναυτικού

Στις 30 Νοέμβριου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων   του σχολειού μας η Δράση του εμπορικού ναυτικού. Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού μας περιέγραψε τις συνθήκες του ιδιωτικού επαγγέλματος στην Ελλάδα. Μας παρουσίασε τις δυσκολίες, έδωσε οδηγίες για το πώς θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε κι εμείς αυτό το επάγγελμα στο μέλλον. Αποτέλεσε μεγάλη βοήθεια και έμπνευση για τους μαθητές που τους ενδιαφέρει η Ναυτιλία.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο σταθμό του μετρό στο Γαλάτσι

Την Τρίτη 29/11/2023 ομάδες μαθητών και από τις τρεις τάξεις του σχολείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στο Γαλάτσι στη γραμμή 4.

Οι μαθητές μας είπαν:

» Read more

Διασχολικοί φιλικοί αγώνες

Την Παρασκευή 24/11/2023 μαθητές του σχολείου μας έπαιξαν φιλικούς αγώνες πινγκ πονγκ με μαθητές του 40ου ΓΕΛ Αθήνας στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου τους. Το παιχνίδι ήταν απολαυστικό !!!

Προετοιμασία για περιβαλλοντική δράση

Στις 28/11 οι μαθητές της Γ τάξης θα μυηθούν σε εθελοντική δράση καθαρισμού ακτής και συγκεκριμένα της παραλίας Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τη Helmepa. H προετοιμασία της δράσης θα ξεκινήσει με την προβολή βίντεο οδηγιών στο σχολείο, την οργάνωση των ομάδων, την ενημέρωση σχετικά με την κατηγοριοποίηση των ανακυκλώσιμων.

Δείτε το βίντεο για τη σωστή προετοιμασία και οργάνωση της δράσης.

Δράση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ΑΜΕΑ

Τη Τετάρτη 22/11/2023 τα τμήματα Γ1 και Γ4 μετέβησαν στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου στο Καμίνι, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ΑΜΕΑ και συμμετείχαν σε δράση ευαισθητοποίησης .

Εκεί πραγματοποιήθηκε έκθεση για την Μαρισούλα. Η Μαρισούλα ήταν η πρώτη ΑΜΕΑ πού κυκλοφόρησε με το αναπηρικό της αμαξίδιο στο Γαλάτσι και χάρη σε αυτήν κινητοποιήθηκε ο Δήμος για να κατασκευάσει  αναπηρικές ράμπες ώστε να διευκολύνει τη μετακίνηση.

Δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον  στη ζωή όμως την έκθεση την οργάνωσε η μητέρα της προς τιμήν της και εκεί παρευρίσκονταν και η ίδια. Μας αφηγήθηκε  τη ζωή της και τι είχε καταφέρει να κάνει. Ήταν πολύ συγκινητικό αφού η μητέρα της μιλούσε με τόση αγάπη για εκείνη και μας έκανε να ευαισθητοποιηθούμε και εμείς στα ΑΜΕΑ και να εμπνευστούμε από παραδείγματα ανθρώπων που κυνήγησαν τα όνειρα τους σε δύσκολες συνθήκες.

Θερμές ευχαριστίες

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά γονέα μαθητή μας, ο οποίος προσέφερε χρηματικό ποσό στο σχολείο μας, για την αγορά  σύγχρονων υπολογιστών για το εργαστήριο της πληροφορικής , λάμπα για τον διαδραστικό πίνακα της βιβλιοθήκης και συστήματα σκίασης για τη βιβλιοθήκη.

Συγκεκριμένα:

  • 1  PC HP 800G1 SFF I5/16/480/W10P/NODVD & 11 REF PC HP ELITEDESK 800G1 SFF I5/8/120S  αξίας 1,469.88€
  • 1  ΛΑΜΠΑ BENQ MS502   αξίας 175.90€.
  • 8 κουρτίνες και 4 μεταλλικά κουρτινόξυλα

Τηλεδιάσκεψη με τους ειδικούς της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος

Την Τετάρτη 22/11/2023 στις 18.00 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.

Οι ειδικοί της Δίωξης μας επεσήμαναν τους κινδύνους της αλόγιστης χρήσης πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και μας υπέδειξαν τρόπους αυτοπροστασίας και προστασίας των παιδιών μας.

Το άθλημα της ποδηλασίας

Την Τετάρτη 22/11/2023 οι μαθητές της Α και Β Γυμνασίου ήλθαν σε επαφή με το άθλημα της ποδηλασίας από τους ειδικούς της Ομοσπονδίας ποδηλασίας.

Η ομοσπονδία παρουσίασε τις κατηγορίες ποδηλάτων : mountain bike, πίστας, πόλης, δρόμου με όργανα χρονομέτρησης. Τον εξοπλισμό του ποδηλάτη με έμφαση στο κράνος, την οδική συμπεριφορά του ποδηλάτη, αθλητές ποδηλάτες με αναπηρία και στο τέλος είδαμε βίντεο από αγώνες ποδηλασίας όπου τονιζόταν η αναγκαιότητα του κράνους. Όπως η ζώνη στα αυτοκίνητα έτσι και το κράνος στα ποδήλατα.

Ανακύκλωση στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 16/11/2023 οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σχετικά με την σημασία της ανακύκλωσης.

Παρακολούθησαν στο προαύλιο του σχολείου το πρωτοποριακό πρόγραμμα The green city που υλοποιείται από την περιφέρεια Αττικής και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Γαλατσίου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν και αφού τα διαχώρισαν, τα τοποθέτησαν στους ειδικούς κάδους,

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που έχει στόχο μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων.

1 2