νέα / ανακοινώσεις

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού , το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Τετάρτη , από τις 8.30 έως τις 14.00.

Καλό Καλοκαίρι

Βαθμοί ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΕΠΑ.Λ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

--> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Για όγδοη χρονιά το θεατρικό εργαστήρι του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου φιλοξένησε το κοινό του και το ψυχαγώγησε με την κωμωδία «Η στρίγγλα έγινε αρνάκι;» ( παρωδία του γνωστού έργου του Σαίξπηρ «το ημέρωμα της στρίγγλας»). Στο πολιτιστικό πρόγραμμα συμμετείχε μια κεφάτη, συνεργάσιμη και ταλαντούχα ομάδα από εικοσιεπτά παιδιά Β' και Γ' Γυμνασίου, που κατέθεσαν στο σανίδι την εκφραστική τους ικανότητα και τις υποκριτικές επιδόσεις τους μετά από σκληρή και επίπονη δουλειά μιας ολόκληρης χρονιάς

Video 1 : ένα μικρό αφιέρωμα για την παράσταση

 

Βαθμοί ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οι Επαναληπτικές Εξετάσεις περιόδου Ιουνίου 2017 αρχίζουν την Τρίτη 20-6 και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 28-6.

Καλή Επιτυχία !

Εικ. 1 : Πρόγραμμα Επαναληπτικών Εξετάσεων Ιουνίου 2017

 

Βαθμοί ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΟΣ!! Αναρτήθηκαν σήμερα στο σχολείο μας οι κατανομές των μαθητών της Γ' Τάξης στα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ για το επόμενο σχολικό έτος 2017-18

Βαθμοί ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Τα αποτελέσματα των Προαγωγικών / Απολυτήριων Εξετάσεων περιόδου Ιουνίου 2017 θα αναρτηθούν την Δευτέρα 12-6 , μετά τις 21:00

& οι τελικοί Έλεγχοι Προόδου θα δοθούν την Τρίτη 13-6 , από 13:00 - 14:00.

Δεν προλάβαμε να εκφράσουμε την επιθυμία μας και ο Δήμος Γαλατσίου ανταποκρίθηκε άμεσα! Τρεις αντιδήμαρχοι κοντά μας για να πρασινίσει το πεζοδρόμιο του Σχολείου μας.

κα Δάσκα , κε Οικονόμου , κε Αμοργιανέ , Δήμαρχε, σας ευχαριστούμε!!

 

Βαθμοί ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οι Προαγωγικές / Απολυτήριες Εξετάσεις περιόδου Ιουνίου 2017 αρχίζουν την Πέμπτη 1-6 και θα διαρκέσουν έως και τη Πέμπτη 8-6.

Καλή Επιτυχία σε όλους του μαθητές μας !

Εικ. 1 : Πρόγραμμα Εξετάσεων Ιουνίου 2017

 

Βαθμοί ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η παράδοση των Ελέγχων Προόδου Β' Τετραμήνου θα γίνει την Τετάρτη 31 Μαϊου , από τις 12:00 έως τις 14:00 ΑΥΣΤΗΡΑ. Το σχολείο δεν θα δέχεται επισκέψεις πριν τις 12:00 λόγω της πραγματοποίησης του Συλλόγου των Διδασκόντων για το Β' Τετράμηνο.

Περίπατος Την Τρίτη 23-5-2017 πραγματοποιήθηκαν Αθλητικοί Αγώνες Στίβου στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας με θέμα:

"ΟΧΙ στις εθιστικές ουσίες , ΟΧΙ στα αναβολικά".

Εικ. 1 : Αγώνες Στίβου 2017
Video 1 : Τα highlight's των αγώνων και της απομονής των μεταλλίων

 

Περίπατος Την Τρίτη 16-5-2017 πραγματοποιήθηκε ο 5ος (και τελευταίος!!) σχολικός περίπατος της χρονιάς στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα.

Εικ. 1 : οι φύλακες-άγγελοι-τροχονόμοι των περιπάτων μας

 

Το θεατρικό εργαστήρι του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου σας προσκαλεί στην παρωδία -διασκευή της περίφημης «Στρίγγλας» του Σαίξπηρ, που με παιγνιώδη διάθεση πραγματεύεται το θέμα των έμφυλων ταυτοτήτων. Σας περιμένουμε το Σάββατο 27 & την Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα 20:00, στο σχολείο μας, Φαύνου και Ωρωπού στο Γαλάτσι.

 

Βραβείο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Λογοτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού που προκηρύχτηκε και φέτος από το φορέα « Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα ζωής», οι μαθητές του σχολείου μας με την εποπτεία της συναδέλφου φιλολόγου, Αμδίτη Δέσποινας, συμμετείχαν με αξιόλογα έργα και έλαβαν τις εξής διακρίσεις:

  1. 1ο Βραβείο στην ποίηση: Καπετάνιου Νεφέλη ( Γ2), με το ποίημα «Αθέατη Απώλεια».
  2. 3ο Βραβείο στο διήγημα: Κατσιμάνη Βασιλική ( Γ2), με το διήγημα «Χαμένες Ελπίδες».
  3. 3ο Βραβείο στο παραμύθι: Κεχρής Δημήτρης (Γ2), με το παραμύθι «Αρχαίοι Καιροί»

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μαθητές έλαβαν επαίνους και τιμητικές διακρίσεις. Πρόκειται για τους μαθητές:

Ανδρεαδάκη Χρήστο, Αφραταίο Τριαντάφυλλο, Γιαννακοπούλου Μαργαρίτα, Καλλία Καλλιόπη, Καπελλάκη Αριάδνη, Καπελλάκη Ελεάνα, Κατσιμάνη Φωτεινή, Μήτρου Δημήτρης, Τσούφη Μαρίνα.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη συμμετοχή τους σε ένα διαγωνισμό που αποδεικνύει ότι η έμπνευση, η προσπάθεια και η δημιουργικότητα αποτελούν συστατικά στοιχεία κάθε εξέλιξης και προόδου.

Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

 

Βιβλία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για το επόμενο σχολικό έτος(2017-18):

  • Οι μαθητές που φοιτούν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου κατά το σχ. έτος 2016-2017 πρέπει να διατηρήσουν το βιβλίο Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου, διότι θα το χρησιμοποιήσουν και στη Β΄ τάξη κατά το σχ. έτος 2017-2018.
  • Οι μαθητές που φοιτούν στην Β΄ τάξη του Γυμνασίου κατά το σχ. έτος 2016-2017 πρέπει να διατηρήσουν το βιβλίο Βιολογίας (Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου), διότι θα το χρησιμοποιήσουν και στη Γ΄ τάξη κατά το σχ. έτος 2017-2018.

 

Εκπ/κή εκδρομήΦωτογραφικό Άλμπουμ από την 3ημερη εκδρομή της Γ' Τάξης στη Σύρο ( 27-29 Απριλίου 2017 )

Video 1 : η εκδρομή μας σε 6'!
Εικ. 1 : η θέα από το ξενοδοχείο
Εικ. 2 : προς το Δημαρχείο Ερμούπολης
Εικ. 3 : άποψη από